Beroepsrollen
Het opleidingsprofiel van de opleiding Voeding & Diëtetiek is gebaseerd op een aantal competenties. Binnen het vak diëtist/voedingskundige zijn er zes functies of beroepsrollen die in het werkveld kunnen worden vervuld. Dit zijn:
1. Behandelaar
2. Voorlichter
3. Manager voeding
4. Ondernemer
5. Onderzoeker
6. Adviseur
Naast deze zes beroepsrollen ontwikkel ik als student Voeding & Diëtetiek een voorwaardelijke rol als beroepsbeoefenaar, in de context van een beroepsrol. De competenties voor deze rol gelden voor alle beginnende beroepsbeoefenaren op hbo-bachelor niveau en vormen de basis van het professionele handelen.
Hieronder zal ik per beroepsrol mijn voortgang binnen de studie Voeding & Diëtetiek bijhouden. Dit zal ik doen door middel van een tijdlijn waarbij het begin van de tijdlijn de aanvang van de studie aangeeft en het eind van de tijdlijn de aanvang als beroepsbeoefenaar aangeeft. Door de stippen te plaatsen op deze tijdlijn is goed te zien hoe ver ik denk dat ik mezelf heb ontwikkeld binnen deze rol. Het plaatsen van de stippen op de tijdlijn zal ik motiveren door mijn ervaring er onder te schrijven en deze motivatie zal ik weer bewijzen met behulp van een link naar een bestand.